top of page

Millainen treeniohjelma kannattaa valita?

Ensinnäkin se millainen treeniohjelma on itselle paras, riippuu omasta kuntotasosta sekä tavoitteesta, ja jossain määrin myös “kaudesta”. Kopioimalla jonkun toisen treeniohjelman voit saada kivoja virikkeitä, mutta pidemmän päälle se ei ole kovin kannattavaa. Toisen treeniohjelman kopioinnilla voi pahimmassa tapauksessa viedä itsensä pahaan ylikuntoon, rikkoa selän tai jollain toisella kehitys voi myös tyssätä täysin.

Salitreenit toistomäärät riippuu tavoitteesta

Treeniohjelmaa valitessa ensimmäisenä kannattaa miettiä omaa tavoitetta. On varmasti itsestään selvää, että maratonille tähtäävän lihaskunto-ohjelma salilla on täysin erilainen kun lihasmassaa kasvattavan saliohjelma. Tässä pari perusperiaatetta salille toistomäärien valintaan:

  • Lihaskestävyys (tätä tarvii esim. maratoonarit): 15-25 toistoa