top of page

Sokeriton Syyskuu! Tule mukaan ja osallistu arvontaan!

Noin kolmisen vuotta sitten kuulin ensimmäistä kertaa sokerittomasta syyskuusta, ja päätin osallistua. Söin aika paljon sokerisia herkkuja tuohon aikaan: vähän suklaata siellä, kakkua täällä, keksiä siellä täällä. En ollut mikään sokeriaddikti, mutta koska työpaikalla oli aina jotain herkkua tarjolla, niin siitä oli vaikea kieltäytyä. Sokeria tuli napsittua vähän joka päivä. Ja koska rakastan jäätelöä, kesällä tuli syötyä välillä useampikin jäätelö saman päivän aikana.

Sokeriton syyskuu - arvonta

Sokerittomia raakasuklaita :)

Söin muuten terveellisesti, mutta sokerista en pysynyt erossa. Tiesin kuitenkin, ettei sokeri ole hyväksi. Sokeri mm. aiheuttaa matala-asteista tulehdusta kehossa, lisää riskiä sairastua joihinkin syöpiin, sydän- ja verisuonitauteihin, diabetekseen, eikä se ainakaan auta jos tavoitteena on timmimpi kroppa tai rasvanpoltto.

Niinpä päätin ryhtyä elämäni ensimmäiseen sokerilakkoon, ja pakko myöntää, että tuo lakko muutti elämäni!

Mä kerroin julkisesti työkavereille, ystäville ja perheelle että olen sokerilakossa koko syyskuun, joten päätöksessä oli helpompi pysyä. Huomasin aika pian, että en itse asiassa edes kaipaa sokeria ja että voin todella paljon paremmin kun en sitä syö! Kun huolehtii säännöllisistä ruokarytmeistä ja siitä, että syö riittävästi ravitsevaa ja vitamiini/hivenainepitoista ruokaa, niin ainakaan mun kohdalla sokerihimoja ei juuri pääse syntymään. Lakon ensimmäiset 3 päivää oli vaikeita, mutta sen jälkeen homma helpottui. Toki töissä sai välillä taistella itsekurin kanssa, kun koko muu tiimi söi työkaverin synttärikakkua, mutta lopulta se on omasta pääkopasta kiinni, että sortuuko vai ei.

Sokeriton raakakakku - sokeriton syyskuu

Raakakakku ilman valkoista sokeria

Sokeriton suklaakakku - sokeriton syyskuu

Sokerittomat browniet mustapavuista

Sokerittoman syyskuun aikana mulle avautui aivan uusi maailma raakakakkuineen ja sokerittomine herkkuineen. Melkein mitä tahansa voi tehdä ilman valkoista sokeria, makeutuksessa voi käyttää esimerkiksi banaania tai taateleita. Makuaistikin muuttuu pikku hiljaa, ja nykyään mun mielestä raakakakku maistuu oikeasti paremmalta kuin perinteinen vehnä-sokerikakku.

Nykyään en ole minkään asian suhteen ehdoton, enkä kieltäydy sokeristakaan täysin. Nyt kesällä olen ottanut ruokavalionkin suhteen rennommin, joten tämä haaste on mullekin nyt hyvä tilaisuus siivota ylimääräiset sokerit pois ruokavaliosta. Tuletko mukaan haasteeseen?

SOKERITON SYYSKUU HAASTE:

  • Ei lisättyä valkoista sokeria

  • Ei herkkuja, joissa on valkoista sokeria, kuten karkkeja, keksejä, kakkuja, jätskiä yms

  • Ei prosessoituja ruokia, missä on lisättynä valkoista sokeria, kuten sokeriset jugurtit, myslit, valmisruoat ym.

  • Hedelmiä ja hunajaa saa syödä kohtuudella, ja luonnollisia makeutusaineita, kuten taateleita ja steviaa, voi käyttää.

Kaikkien haasteeseen osallistuvien kesken arvotaan ihana FOODIN TUOTEPAKETTI, joka sisältää raakasuklaita, cashew-pähkinöitä, manteleita ja mulperin marjoja. Haluatko voittaa paketin?

Sokeriton syyskuu - arvonta

Foodin raakasuklaita :)

Kommentoi tähän postaukseen tai mun Facebook-sivulle (TÄNNE), että olet mukana Sokerittomassa Syyskuussa, ja noudata haasteen sääntöjä. Tuotepaketti arvotaan kaikkien kommentoineiden kesken lokakuun alussa. Jos tägäät ystäväsi mukaan kisaan, niin sulla on tuplamahdollisuus voittaa!

OLETKO MUKANA? Sanotaan yhdessä ei valkoiselle sokerille ja tsempataan toinen toisemme haaste läpi!

Tsemppiä!

Anni

bottom of page