top of page

Näin pudotat painoa pysyvästi

Tiedätkö, miksi laihdutus ei onnistu pussikeittodieeteillä? Painonpudotus on loppupeleissä melko yksinkertaista, kun laitetaan ruoan perusasiat kuntoon. Jos haluat tietää pysyvän painonpudotuksen salaisuudet, niin jatka lukemista....

Näin pudotat painoa pysyvästi

Lihoessa rasvasolut ensin kasvaa koossa ja sen jälkeen lisääntyy. Laihtuessa taas rasvasolut ainoastaan kutistuu, mutta rasvasolujen määrä ei enää pienene. Kehon rasvasolut eivät siis koskaan katoa. Se määrä rasvasoluja, mikä kehossasi on tällä hetkellä, tulee aina olemaan vakio. Tästä syystä pussikeittodieeteillä ja kitudieeteillä pudotetut kilot tulevat aina takaisin, ellet jatka pussikeitolla elämistä koko loppuelämääsi. Mutta onneksi näin ei tarvi toimia, koska rasvan saa palamaan ihan normaalia ruokaa syömällä.

Rasvan polttaminen on loppupeleissä suhteellisen yksinkertaista. Tässä muutama ”sääntö” joiden pitää toteutua, mikäli haaveilet kevyemmästä kropasta ja useamman kilon painonpudotuksesta.

PAINONPUDOTUKSEN ABC

1. Huolehdi siitä, että syöt päivittäin tarpeeksi proteiinia. Laihdutus/kiinteytysvaiheessa olisi hyvä, että 30 % päivän kaloreista tulee proteiinista. Tämä toteutuu helpoiten, kun syöt 5 ateriaa päivässä, joissa jokaisessa on proteiinia mukana.

2. Syö paljon kasviksia ja marjoja. Kasviksista saat paljon vitamiineja ja mineraaleja ja ne nesteyttävät kroppaa -> näin ollen aineenvaihdunta toimii paremmin. Kasviksissa on myös vähän kaloreita, eli täytyt nopeammin pienemmällä energiansaannilla.

3. Juo paljon vettä! Huolehdi kroppasi nesteytyksestä, niin kuona-aineetkin lähtevät liikkeelle.

Terveellinen lounas sisältää paljon kasviksia

4. Rajoita rasvan saantia, mutta älä jätä rasvaa kokonaan pois. Hyvä olisi, että ruokavaliosta noin 30 % tulee rasvasta. Suosi avokadoa, oliiviöljyä, manteleita ja cashew-pähkinöitä. Rasva sisältää kuitenkin paljon energiaa, joten ole varonainen, ettet lutraa rasvan kanssa. Liika rasvan saanti voi meinaan estää painonpudotuksen.

5. Urheile! Lihaskuntotreeni on erittäin tärkeää, jotta pidät yllä lihasmassaasi. Lihas kuluttaa enemmän kaloreita levossa kuin rasva, eli kun saat kroppaasi enemmän lihasmassaa, niin kulutat nukkuessasikin enemmän kaloreita, jolloin paino putoaa helpommin.

Jos laihdutat ilman lihaskuntotreeniä, niin painoa lähtee aina myös lihaksista. Aerobista treeniä kannattaa tehdä myös, koska aerobisessa treenissä (esim. juoksu tai spinning) kuluu paljon kaloreita. Muista myös kävellä ja olla liikkeessä ihan arjessakin!

6. Pitää syödä vähemmän kuin kuluttaa, mutta kalorivaje ei saa olla liian suuri. Jos toteutat jo kaikki viisi ensimmäistä kohtaa, eikä rasva siitä huolimatta pala, niin avuksi kannattaa ottaa kalorilaskuri, jotta näet kuinka paljon todellisuudessa syöt. Fakta on, että rasva ei pala ilman miinus kaloreita. Kalorivaje ei saisi olla enempää kuin 500 -1000kcal, muuten kropan toiminta voi hidastua.

Rasvanpoltto hidastuu ja painonpudotus on entistä vaikeampaa.

Toiset joutuvat nostamaan syömiään kaloreita, jotta rasvanpoltto käynnistyy, toiset taas joutuvat vähentämään. Yleensä riittää, että ruoan laadun pistää kuntoon ja säännöllistää ruokarytmejä!

Tsemppiä projektiisi!

Terkuin,

Anni

p.s. Jos haluat oppia lisää terveellisestä ruokavaliosta, saada tarkan esimerkkiruokavalion jota noudattaa, kasan terveellisiä reseptejä ja pysyviä painonpudotustuloksia, niin tsekkaa PYSYVÄSTI KUNTOON verkkokurssi. TÄÄLTÄ saat lisätietoja!

Vai kiinnostaako henkilökohtainen valmennus? Siinä tapauksessa OTA YHTEYTTÄ

www.anniseppanen.com

Personal Training & Diet Coaching

Comments


bottom of page